مهم‌ترین شاخصه‌ی انتخاب گوشی برای بازی‌های موبایلی، گرون یا برند بودن آن تلفن نیست، بلکه مشخصه‌های زیادی برای خرید وجود دارد که با تمام جزئیات در ادامه‌ی این مقاله از 1000جم براتون توضیح دادیم.

دسته بندی: مطالب سایت

نویسنده: تیم تحریریه هزارجم

  • - ستاره
  • 0 دیدگاه
  • 58 بازدید
  • 5 دقیقه

با پیشرفت چشم‌گیری که در تکنولوژی روز دنیا، در جامه امروزی می‌بینیم دیگر لازم نیست، شما حتما برای لذت بردن از دنیای جذاب بازی‌ها یک کنسول بازی داشته باشید. تلفن‌های همراه با همان قابلیت در هرجایی که خودتان دوست داشته باشید نیاز بازی کردن شما را برطرف می‌کنند. در ادامه‌ی این مطلب سایت ۱۰۰۰جم شما را با  ویژگی‌هایی که یک گوشی گیمینگ باید داشته باشد آشنا خواهد کرد.

مهم‌ترین ویژگی‌ها در انتخاب گوشی گیمینگ

مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک موبایل را شبیه به یک کنسول بازی می‌کند تا شما به راحتی بدون محدودیت دنیایی از بازی‌ها را در دستانتان داشته باشید و در هر زمان و مکانی که دوست داشتید، به صورت آنلاین یا آفلاین با هر کسی که دل‌تان می‌خواهد انجام دهید، به شرح زیر است.

پردازنده گرافیکی گوشی گیمینگ

پردازنده گرافیکی (GPU)

وظیفه GPU در گوشی‌های هوشمند تسریع عملکرد برنامه‌ها و نرم افزار‌های گرافیکی، محتوای سه بعدی و رابط کاربری در تلفن‌های همراه است. از وظایف اصلی این پردازنده اجرای باور پذیر و طبیعی بازی‌های 3D و رابط کاربری می‌باشد. ما در ابتدا  پردازنده گرافیکی را در موبایل‌های گران قیمت فقط می‌دیدم اما با پیشرفت تکنولوژی و همه گیر شدن تلفن‌های همراه، لازم و ضروری شد که یک پردازنده وظیفه‌ی محاسبات گرافیکی گوشی‌ها را بر عهده داشته باشد.

GPU توانایی این را دارد که در ثانیه میلیارد‌ها پیکسل پردازش کند، پردازش کارهای گرافیکی 3D را می‌توان از اصلی‌ترین قابلیت‌های GPU دانست. مهم‌ترین کاری پردازنده گرافیکی در گوشی‌های هوشمند انجام می‌دهد، کاهاش بار کاری CPU است، این عملکرد در حین انجام دادن بازی‌های سنگین و برنامه‌های با گرافیک بالا بیشتر به چشم شما می‌آید.

پردازنده‌های گرافیکی موبایل دارای انواع مختلفی هستند، از جمله پردازنده‌هایی که می‌توان به ‌آن‌ها در تلفن‌های همراه اشاره کرد، Adreno Mali، Vivante و Tegra هستند. Power VR نیز پردازنده گرافیکی گوشی‌های آیفون بود اما این شرکت جدیدا از پردازنده‌ی گرافیکی منحصر به فرد خود استفاده می‌کند.

پردازنده گرافیکی گوشی های گیمینگ

پردازنده (CPU)

CPU در تلفن‌های همراه مانند مغز انسان‌ها عمل‌ می‌کند، هر دستوری که از بخش‌های مختلف به گوشی خودتون می‌دهید. ابتدا به CPU منتقل می‌شود و پس از بررسی کوتاهی که انجام می‌گیرد دستور شما انجام می‌شود. سرعت هر هسته به اجزای پردازنده آن بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های قیمت گذاری در تلفن‌های همراه سرعت و توانایی پردازشگر است.

تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند از تراشه‌ی جامع SOC استفاده می‌کنند که علاوه بر پردازنده، سخت افزار‌های دیگری مانند مودم، پردازنده گرافیکی و... را بر روی خود قرار داده است. برند‌های مطرح در پردازنده‌های تلفن‌های همراه به شرح زیر است:

  • کوالکام: کوالکام پردازنده‌های خود را با نام اسنپدراگون که از سری 200 تا 800 دسته بندی می‌شود راونه بازار می‌کند.
  • سامسونگ: سامسونگ پردازنده‌های تولیدی خود را با نام اگزینوس که از 3000 تا 9000 دسته بندی می‌شود به بازار عرضه می‌کند.
  • مدیاتک: شرکت تایوانی که حضور گسترده‌ای در گوشی‌های میان رده و پایین رده دارد، مدیاتک دارای سری پردازنده‌ Helio که قدرت آن ها با حروف P، A و X  نشان داده می‌شود و سری MT که هرچه شماره تراشه بزرگ‌تر باشد عملکرد بهتری را مشاهده می‌کنیم.
  • هواوی: هواوی پردازنده‌های خود را با نام کرین از سری 600 تا 900 در گوشی‌های خود به بازار روانه می‌کند.

صفحه نمایش گوشی های گیمینگ

صفحه نمایش (Display)

بدیهی است که بدون داشتن یک صفحه نمایش خوب نمی‌توان لذت کافی را از بازی‌هایی که انجام می‌دهید ببرید. برای داشتن یک گوشی گیمینگ مناسب باید به جنبه‌های مختلف صفحه‌نمایش، نظیر نرخ تازه سازی، نرخ نمایش فریم در ثانیه، دقت رنگ، تاخیر لمس و... که روی کیفیت صفحه نمایش تاثیر دارند نگاه کرد.

یکی از مهم‌ترین لازمه‌های گوشی‌های گیمینگ داشتن نیت مناسب صفحه نمایش است. نیت یا Candela در متر مربع در سیستم بین المللی واحد اندازه گیری روشنایی یعنی شدت نور نمایش داده شده است. هر چه مقدار نیت صفحه نمایش شما بالاتر باشد، شدت نوری که از آن نمایش داده می‌شود بیشتر است. انواع صفحه نمایش‌ها به شرح زیر است که هر کدام قابلیت‌های مخصوص خود را دارند.

  • Oled: این نمایشگر نسبت به مابقی صفحه نمایش‌ها جدیدتر است و استفاده آن در چند وقت اخیر بیشتر شده است.
  • Amoled: این نمایشگر مزایای اصلی تکنولوژی صفحه نمایش اولد را دارد با این تفاوت که مصرف انرژی پایین‌تر و زمان واکنش بالاتری دارد.
  • Super Amoled: این تکنولوژی نسخه پیشرفته‌تر Amoled است که توسط سامسونگ توسعه داده شده است.

صفحه نمایش‌های دیگری هستند که در گوشی‌های اندرویدی استفاده می‌شود، اما کاربردی‌ترین‌ها این سه صفحه نمایش هستند که در اکثر گوشی‌های امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حالت گیم مود گوشی های گیمینگ

حالت گیم مود (Game Mode)

حالت گیم مود یک ویژگی مهم در گوشی‌ها است که به صورت رایگان برای شما فعال می‌شود. این حالت به شما این امکان را می‌دهد تا برای بازی خود تنظیمات شخصی داشته باشید، تا از بازی که انجام می‌دهید لذت کافی را ببرید. در حالت گیم مود شما می‌توانید تنظیمات زیر را با توجه به سبک بازی خود شخصی سازی کنید.

  • تنظیمات صفحه نمایش: شما می‌توانید برای بهبود عملکرد بازی رزولوشن صفحه نمایش را تنظیم کنید. این امکان وجود دارد که در حالت گیم مود تنظیمات مربوط به روشنایی، نرخ تازه سازی، حالت نمایش و... تغییر کند.
  • تنظیمات صدا: در حالت گیم مود برای شما این امکان وجود دارد تا تنظیمات مربوط به صدا مانند کاهش صدای اعلان‌ها یا تنظیمات صدا در بازی را با توجه به نیازتان تنظیم کنید.
  • بهینه سازی مصرف باتری: بهینه سازی باتری در حالت گیم مود به شما این امکان را می‌دهد تا شارژ کمتری در حین بازی از دست دهید. در این حالت سرعت پردازنده شما کاهش می‌یابد تا مصرف باتری کمتری داشته باشید.
  • تنظیمات شبکه: در حالت گیم مود این مکان برای شما وجود دارد تا تنظیمات مربوط به شبکه مانند تنظیمات داده‌های تلفن همراه و WI-FI را بهینه سازی کنید تا لذت بیشتری از بازی ببرید.

در حالت گیم مود برای شما این شرایط فراهم است تا شما بیشتر در جو بازی که هستید قرار بگیرید تا لذت کافی را از بازی که انجام می‌دهید ببرید.

باتری گوشی های گیمینگ

باتری (Battery)

انواع مختلف باتری در بازار مانند لیتیوم یون، لیتیوم پلیمر، نیکل کادمیوم و نیکل هیدرید فلز وجود دارند، که هر کدام برای خود قابلیت‌هایی دارند. ساختار باتری گوشی‌ها به طوری تشکیل شده که انرژی شیمایی را تبدیل به انرژی الکتریکی می‌کند. باتری موبایل را می‌توان اصلی‌ترین قطعه موبایل دانست.

شما برای این که یک باتری با عمر طولانی‌تر داشته باشد باید از شارژر های اصل استفاده کنید، از گوشی زمانی که در شارژ است استفاده نکنید، به صورت مداوم از پاوربانک‌‌ها استفاده نکنید، در زمان شارژ گوشی آن را در حالت پرواز و ذخیره باتری قرار دهید، گوشی را 100 درصد شارژ نکنید و آن را  طولانی مدت در شارژ قرار ندهید.

یکی از اصلی‌ترین نیازهای شما برای داشتن یک گوشی مناسب گیم، باتری با ظرفیت حداقل 5000 میلی آمپر ساعت است تا شما را از شارژ کردن مداوم گوشی در حین انجام دادن بازی بی‌نیاز سازد تا حداکثر لذت کافی را در حین انجام دادن بازی ببرید.

فن گیمینگ گوشی گیمینگ

فن گیمینگ (Gaming fan)

اگر شما برای ساعت‌ها طولانی مشغول انجام دادن بازی هستید، حتما با این مشکل روبه‌رو شدید که هنگام داغ شدن گوشی این گرما را در دستانتان احساس می‌کنید. این داغی باعث کاهش عمر باتری و اجزای سخت افزاری گوشی در طولانی مدت می‌شود. فن گیمینگ موبایل دستگاه کوچکی است که به گوشی شما متصل می‌شود تا دستگاه را خنک نگه دارد تا طول عمر باتری بیشتر شود.

فن‌های گیمینگ انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز و مدل گوشی شما در استفاده طولانی مدت برای شما لازم می‌شود.

  • فن‌های هوایی: فن‌های هوایی در نوع خود تاثیر گذار هستند اما به دلیل قابل حمل نبودن و سر و صدای زیاد خیلی مورد استقبال قرار نمی‌گیرند، این فن‌ها با گردش هوا کار می‌کنند و جز ارزانترین فن‌های بازار به حساب می‌آیند.
  • فن‌های برقی: فن‌های برقی برای خنک کردن گوشی‌های گیمینگ از یک آداپتور AC برای تولید هوای خنک استفاده می‌کنند، این نوع از فن‌ها گرانترین نوع فن‌های گیمینگ به حساب ‌می‌آیند و دارای بالاترین کیفیت در بین فن‌های بازار است.
  • فن‌های آبی: این فن‌ها برای خنک کردن گوشی‌ها از آب سرد استفاده می‌کنند تا هوایی خنک را به گوشی شما انتقال دهد. این‌ فن‌ها برخلاف فن‌های هوایی قابلیت حمل بالاتری دارد و نسبت به آن‌ها موثرتر است.

اصلی‌ترین نیازهایی که یک گوشی گیمینگ باید داشته باشد، تا شما تجربه‌ای بی‌نقص و لذت‌ بخش در حین انجام دادن بازی‌های روز دنیا را داشته باشید، باهم در این مقاله از 1000جم بررسی کردیم تا شما بتوانید یک خرید خوب و معقول داشته باشید. برای انتخاب بهترین گوشی گیمینگ در بازه قیمتی مناسب می‌توانید، مقاله تکمیلی مربوط به گوشی‌های ارزان میان‌ رده گیمینگ را مطالعه کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

اطلاعات شخصی شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد


امتیاز شما